Actualitat Notícies

COMERÇ ÉS VIDA. RECURSOS PER A LA DIGITALITZACIÓ DEL XICOTET COMERÇ

Les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, a través de l'Oficina PATECO (Pla d'Acció Territorial del Comerç) han llançat una potent campanya conjunta per al xicotet comerç i el comerç de proximitat en esta crisi.
COMERÇ ÉS VIDA. RECURSOS PER A LA DIGITALITZACIÓ DEL XICOTET COMERÇ

La campanya anirà allotjada en les pàgines web de cada Cambra de Comerç i en comercioesvida.pateco.es. La Campanya es titula “COMERÇ ÉS VIDA. ARA, MÉS QUE MAI, ESTEM AMB TU” i englobarà les actuacions de les institucions en aquests moments de crisis, especialment per a temes de venda per internet, digitalització de comerços i teletreball.

L'acció de les Cambres té quatre apartats:

1.- Informació COVID19 per al sector comercial, 
2.- Formació online, 
3.- Autodiagnòstic 
4.- Experiències. 


En el bàner d'informació es recull de forma actualitzada tota la normativa que afecta en aquests moments al comerç: normes, decrets, preguntes i respostes freqüents i un Decàleg de bones pràctiques per a afrontar l'emergència del coronavirus en el comerç minorista.

En Formació Online s'ofereix formació online gratuïta per a ajudar a vendre i que els comerciants es relacionen amb els seus clients de manera online. Hi ha una llarga sèrie de cursos i conferències d'interés, entre elles: “Tecnologies disruptives: com la tecnologia està transformant els negocis”, “Correus Market: la solució integral de *ecommerce per als artesans i productors locals”, “Vendre o no vendre (en línia), aqueixa és la qüestió. Camins i opcions”, “Com obrir una botiga online i no morir en l'intent” o “*New commerce: vendre en l'era de *Amazon”, entre molts altres vídeos que estan penjats en la pàgina.

L'apartat d'Autodiagnòstic permet al comerciant fer una valoració de maduresa digital del seu negoci. Aquesta eina és un punt de partida per a aquell comerç que desitge impulsar el comerç electrònic i iniciar un procés de transformació digital. Amb ella, d'ús gratuït i accessible, el detallista obté un informe en el qual es determinarà el seu grau actual de maduresa digital, a més d'orientacions i recomanacions per a avançar en la incorporació progressiva del *ecommerce i les TIC en funció del seu grau de maduresa digital.

Finalment hi ha un apartat d'Experiències d'Èxit de comerciants que s'han incorporat a les noves tecnologies i han fet avançar el seu negoci. Els detallistes compten el bo i el dolent de les seues experiències perquè servisquen de referència als quals s'inicien en aquest camp.


MÉS INFORMACIÓ

© 2015 - Ajuntament de Xirivella - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball