Espai del comerciant >> Mercats

MERCAT MUNICIPAL DE XIRIVELLA

En la confluència del carrer Pascual Arbós amb la plaça del Mercat, es troba l'entrada principal d'un bonic edifici de l'any 1959 que alberga el Mercat Municipal de Xirivella. L'any 2005 se'n va reformar la coberta i es va restaurar i pintar tota la instal·lació, amb esta reforma s'ha guanyat en lluminositat i comoditats per als venedors.

Abans de la construcció d'este mercat, la venda de carns, fruites i verdures es feia en llocs improvisats als carrers sant Antoni i Mare de Déu de la Salut, i davant de la falta d'higiene que suposava esta pràctica, es va construir este edifici per donar un millor servei al poble.

Interior mercado municipal XirivellaEn l'actualitat, Xirivella té al voltant de 30.000 habitants, i hi ha nombrosos supermercats distribuïts pel poble, a més d'un hipermercat dedicat a l'oci i a la venda de productes de qualsevol tipus, que no han desplaçat l'encant d'acudir a este lloc emblemàtic .

És un lloc de compres, però també és un punt de trobada, és un lloc viu, un lloc on posar-se al dia del que succeïx en la nostra població.

Les instal·lacions s'obrin al públic de dilluns a dissabte, en l'horari de 9.00 a 14.00 pel que fa als llocs que allotja l'edifici.

 
CONEIX EL TEU MERCAT

Des de l'Agència per al Foment de la Innovació Comercial-AFIC de l'Ajuntament de Xirivella, et proposem que ens acompanyes,  a conéixer i visitar les parades del Mercat Municipal de Xirivella. Descobrirem varietat, qualitat, professionalitat i preus assequibles.

Ens acompanyes?
 

- FRUTAS Y VERDURAS MARGA

Marga Carnero està, al capdavant d'està espectacular parada des de 1995. És una de les veteranes, encara que encara conserva la il•lusió i les ganes d'oferir qualitat i varietat a bon preu. Ocupa part de la zona central de mercat, de les parades 37 a la 42. Els seus 9 impressionants metres de vius colors ens indiquen frescor, qualitat i varietat.

El seu producte és fresc i de temporada. Els seus melons d'Alger i tomaques del Perelló excel•lents i amb gran demanda entre els seus fidels clients, que coneix bé i que demanen el seu producte des de fa molts anys, encara que també poden trobar diàriament gran varietat de fruita i verdura de temporada.
Clients, ens explica, de variada edat que setmanalment busquen el tracte directe i la proximitat tant de Marga com de la seua ajudanta Ana, els seus coneixements i consells.

Ens explica que els dies de més afluència al Mercat, per a comprar els productes que ella ofereix són els divendres i els dissabtes, encara que desitjaria que la resta de dies els veïns de Xirivella acudiren més a realitzar les seues compres, ja que sempre trobaran la qualitat prop de la seua casa.

No dubtes a acostar-vos a conéixer-la a ella i els seus productes de primera qualitat.

 

- ESPÈCIES, LLEGUMS I HERBORISTERIA Júlia

Julia va obrir la seua parada no fa ni dos anys en el Mercat Municipal, encara que té llarga experiència en el mercat treballant braç a braç amb el seu marit que regenta una altra parada.

Des del principi tenia clar que volia crear una parada innovadora, creativa, amb productes variats, naturals i de qualitat. No podem deixar d'observar l'atractiva parada i els productes que ofereix, productes que fins abans de la seua obertura els veïns de Xirivella havien de buscar en el Mercat Central de València, com per exemple pebre roig de Vera, pebre roig extra, etc.., productes ens comenta molt demandats.

La seua variada clientela oscil•la entre gent de més edat que aprofiten la venda a pes (la quantitat que desitge el client) de llegums i fruita seca al natural, fins a gent jove preocupada per la seua salut que cerca herbes medicinals i aromàtiques, llavors, diversitat de te i infusions, caramels naturals o simplement que els agrada la cuina i cerquen eixe producte que no troben en un altre lloc.

Cal acostar-se a conéixer aquesta parada, us impressionarà.

 

- PESCADERIA LA LONJA

Mónica atén en la seua parada de peix fresc, heretada dels seus oncles, instal•lats des dels inicis del mercat, tota una institució. De fet molts clients , amb ella, el tracte directe i familiar és la base.

Menys els dilluns, que no hi ha pesca, la resta dels dies ofereix peix fresc i de platja 'sempre de la Comunitat Valenciana' ens diu, si no és de València, ho portem de Cullera o Castelló.

Destaca la frescor dels seus llucets, sardines, clòtxines valencianes, una gran varietat,…, una delícia a la vista i al paladar.

Falta ens comenta a més que la gent jove aprecie la qualitat del mercat i s'animen a vindre i comprar.

A què espereu?

 

- ADOBATS I SALAONS JUAN M.

Juan Manuel, tota una vida dedicada al mercat municipal. Primer acompanyant al seu pare en una parada de fruites i verdures, i des de fa 26 anys en la seua d'adobats i salaons. Si algú coneix bé aquest mercat i la seua essència és ell.

Desborda entusiasme i ganes de millora contínua, de fer del Mercat un lloc de trobada i de noves experiències per als potencials compradors. A més ostenta el càrrec de president de l'Associació de Venedors del Mercat Municipal.

Per al seu negoci, varietat de productes i qualitat abans de res. La selecció d'un bon producte, ens diu, és la meua prioritat. Oferir al client un producte excel•lent, a bon preu i a més amb un tracte proper i familiar.

El client és lleial, cerquen a Juan Manuel pels seus productes. Pels horaris creu, falta més afluència de gent jove.

El missatge és clar, comprar en el mercat és més econòmic, més proper, els productes són més frescos i de millor qualitat.

Sabeu quantes varietats d'olives podeu trobar, i les diferents preparacions? 
….cal anar a veure-ho.

 

- CHARCUTERIA SELECTA CRIS

Cris atén en la seua selecta parada de xarcuteria des de fa quasi 10 anys.

Ens descriu amb passió el seu negoci, xarcuteria selecta, gran varietat de productes i aptes a tots els paladars i característiques personals, com per exemple els seus formatges baixos en greixos, sense lactosa, xarcuteria sense gluten.

El formatge fresc ho porta diàriament ens comenta, i un dels seus productes més sol•licitats és el pernil dolç de llanda, que no es troba en altres llocs tan fàcilment. Sense oblidar el deliciós pernil amb denominació d'origen, els excel•lents patés casolans que són molt demandats en Nadal.

La seua parada és coneguda per la qualitat del seu gènere diu orgullosa, i açò es nota en els clients, tant els fidels, com pels quals vénen a partir del boca a boca. I com no, per les seues delicioses i professionals safates personalitzades, que prepara tant per a esdeveniments especials com en Nadal.

El bon tracte al client, el valor afegit (com l'envasament al buit que ofereix gratuïtament) és el que els diferencia.

Sens dubte cal provar els seus productes……..anem !!

 

- PA I DOLÇOS PEPA

Pepa ens mostra la seua parada plena de pa i dolços variats, l'olor ja ens atrau des de lluny. Des de fa 14 anys, si fa no fa, que cada dia ofereix als seus clients productes artesans i de Xirivella, ens recalca orgullosa.

La seua filosofia de treball és oferir molta qualitat i un producte local adaptat a les necessitats del client; també disposa de productes sense sucre.

Treballa molt a demanda, les peticions són variades i delicioses: coca de nous i panses (els divendres són el reclam principal a la seua parada i duren un sospir), pastís de verdures, coca de tomata, pa cremat, braços de gitano, pastís de pasta fullada, pastissos d'aniversaris, les populars coques Cristina i de sagí, verdura al forn (pimentons, cebes, etc.) i tot allò que demane el client.

Per Nadal ven torrons artesans de Casinos; per Pasqua, mones i pa cremat.

El producte li'l porten de tres forns de Xirivella, la qualitat és màxima.

Els clients són molt fidels, ens diu, vénen des de sempre i aprecien molt el tracte de persona a persona. Falta més clientela jove que descobrisca la qualitat del Mercat Municipal.

Amb tanta delícia i qualitat, qui no ho està desitjant?

 

- CARNICERÍA YOLANDA

Ens acostem a la carnisseria de Yolanda, i ens sorprèn el seu disseny i innovació. El bosc de fulles verdes del seu gran vinil transmet frescor i ens convida a una experiència diferent de compra.

La netedat de la parada, la col•locació dels productes, la seua frescor i qualitat estan acompanyats d'una gran professionalitat, no solament des dels tres anys que manté el negoci, sinó des dels molts més anteriors, ajudant en la peixateria familiar.

Carns de primera qualitat, sempre nacionals, que provenen de la Serrania (de l'escorxador de Xelva per a ser més concrets) ens comenta Yolanda. L'embotit d'Albacete… impressionant.
La resta de productes preparats: hamburgueses, mandonguilles, 'Sant Jacobos', i molts més, estan elaborats amb cura per ella mateixa, amb gran demanda i molt apreciats pels seus clients. 
Comencen a comprar en el comprat gent jove, sobretot el dissabte encara que ens demanden zones d'aparcament proper, ens diu.
La qualitat i la bona atenció i servei al client fonamental.

Una nova experiència de compra, en el propi mercat, encara no ho crees? … cal comprovar-ho

 

- XARCUTERÍA CA-VESSA

Inma atén la seua gran parada des de fa 7 anys, encara què amb una experiència de més de 14 anys.

La vista i l'olfacte no poden resistir-se davant aquesta xarcuteria variada i de gran qualitat, pernil, pernil dolç, mortadel•la, salsitxó, xoriç, fuet de tot tipus (a destacar el de pagés), sobrassada mallorquina de primera qualitat, formatges curats, frescs, amb i sense sal, etc.. una gran varietat de productes excel•lents.

Sens dubte el seu producte més apreciat el pernil de l'Alt Palancia, de Sogorb, ens comenta, de gran qualitat i molt valorat pels seus clients.

Encara que tradicionalment la seua clientela ha sigut gent gran, comença a veure gent jove que cerquen molta qualitat i bon preu. Sens dubte, van al lloc perfecte.

Per allò dels oblits i necessitats d'última hora, també ens ofereix productes d'ultramarins: tomaca fregida, pastes, llegums, arrossos,..etc

A primera i a última hora sense dubtar-ho,.., cal provar-ho

 

- POLLASTRES ARACELI

Araceli està al capdavant de la seua pollastreria des de fa 7 anys, però la seua experiència en el Mercat es remunta a 15 anys abans, sent empleada de Juan M (Adobats i salaons).

Si per alguna cosa es caracteritza esta parada és pel seu pollastre i conill de qualitat 'd'excel•lència' una categoria per damunt de la primera qualitat. A més com no, del seu extraordinari pollastre de corral. Tots dos productes són nacionals i provenen de l'escorxador de Nules a Castelló.

També podem comprar-li hamburgueses, embotit, pintx, etc, tot excel•lent

Els clients majoritàriament persones de més edat. Potser per la situació econòmica actual els més joves prefereixen comprar en altres establiments, no obstant açò, enscomenta, saben apreciar la qualitat del mercat.

L'excel•lència cal conèixer-la i provar-la

 

PESCADOS ADE-2

Ade i la seua empleada soón tot simpatia i alegria, i amb ella les seues 27 anys d'experiència al capdavant de la peixateria ens diu Ade. Gens fàcil amb un horari tan difícil de conciliar amb la vida familiar, però necessari en este negoci, sempre que busques la qualitat per als teus clients, màxima del seu negoci.

Els productes de Mercavalencia, sempre de la Comunitat Valenciana, frescs i del dia, pescats de platja, de temporada, per a totes les butxaques, per a tots els gustos.

Important fomentar el consum de peix, la millor manera, facilitant la preparació al client. Per açò ho preparen al gust: sencer, trossejat, sense espines, net sense budells, sense pell, preparat per a congelar,…

És un valor afegit que fa que més gent jove consumisca peix i açò es nota en la clientela ens diu.

A més elaboren de forma casolana productes preparats, com a aladrocs en vinagre, 'salpicón' de marisc, esgarradet, polp a la gallega, clotxines farcides, amanida primavera,….se'ns fa la boca aigua.

Treballen també amb encàrrecs i té servei a domicili. Tel. 96 383 22 67
(Recordeu que dilluns no hi ha peix)

Més fàcil i bó impossible. Vore i comprar

 

- FRUTOS SECOS ROSA

Rosa s'encarrega d'esta veterana parada, que va regentar durant anys el seu marit (fins a la seua defunció fa dos anys) i anteriorment la seua sogra.

Conserva l'essència de tants anys d'experiència, però amb un toc personal, adaptant-se a les necessitats i gustos dels clients. Si no ho té, ho porta.

El seu producte variat i de gran qualitat: fruita seca, llegums, espècies, productes d'herboristeria, etc,.., un vertader mar de colors i sabors.

La varietat i el bon tracte al client, ens comenta Rosa, és fonamental. Un client satisfet porta a altres clients, el boca a boca essencial.

Els clients d'edats variades, els de tota la vida, altres nous atrets per la varietat. La limitació de l'horari, potser limita que vengen un altre tipus de clients, més joves reflexiona.

Les papes fregides a pes, una delícia i reclam des de sempre, perquè són les de sempre.

Motivació, disposició i qualitat, per a satisfer al client……impossible resistir-se !!!

Rosa s'encarrega d'esta veterana parada, que va regentar durant anys el seu marit (fins a la seua defunció fa dos anys) i anteriorment la seua sogra.

Conserva l'essència de tants anys d'experiència, però amb un toc personal, adaptant-se a les necessitats i gustos dels clients. Si no ho té, ho porta.

El seu producte variat i de gran qualitat: fruita seca, llegums, espècies, productes d'herboristeria, etc,.., un vertader mar de colors i sabors.

La varietat i el bon tracte al client, ens comenta Rosa, és fonamental. Un client satisfet porta a altres clients, el boca a boca essencial.

Els clients d'edats variades, els de tota la vida, altres nous atrets per la varietat. La limitació de l'horari, potser limita que vengen un altre tipus de clients, més joves reflexiona.

Les papes fregides a pes, una delícia i reclam des de sempre, perquè són les de sempre.

Motivació, disposició i qualitat, per a satisfer al client……impossible resistir-se !!!

 

- CARNISSERIA MARTÍN

Ni més ni menys que des de 1875, perdura esta carnisseria, ens diu Salvador orgullós.

Una de les primeres a instal•lar la seua parada en el mercat va ser Pepica la mare dels propietaris actuals, tota una institució en la matèria. Ha viscut totes les èpoques del mercat, el de Xirivella ha sigut un gran mercat, molt apreciat.

El seu gènere prové directament dels ramaders, és a dir, compren peces senceres i no d'especejament. Són ells mateixos els que les trossegen per a la venda.

Elaboren els seus embotits de forma artesanal. Des de la recollida i pelat de cebes del seu propi hort per a elaborar la Botifarra de Xirivella, per exemple, fins al preparat de les espècies,…, artesania pura.

No solament la impressionant i deliciosa botifarra de Xirivella, sinó també les llonganisses, els xoriços, etc…

Els clients fidels busquen la qualitat i el producte artesanal. Costa fer nous clients, la comoditat de la compra en altres establiments és un handicap per al mercat.

Només d'escoltar i veure-ho ja ens entren ganes de provar-ho…..

 

- BAR Y DULCES CONCHÍN

Conchin va començar fa 10 anys amb la seua parada de dolços i fa poc amb el bar que va quedar buit al costat mateix.

Els seus productes de rebosteria dolça: pastisseria, pastissos, croissants de xocolata (hi ha una desfilada de xiquets passant abans d'entrar al col•le per a proveir-se de la seua borsa de croissants de xocolata, bé,.., i uns altres no tan xiquets) i sobretot gran varietat de rebosteria salada, mini pizzes, pastisos de truita de creïlles (d'elaboració casolana com a molt del seu gènere salat), productes sense sucre, etc….

No es pot parlar de Conchín sense parlar de la venda d'ous, directament arreplegats des de Sinarques, amb una gran demanda per part dels seus clients. I com no, podem adquirir oli de la Serra de Cazorla-Jaén, extraordinari al paladar, ens diu orgullosa, no en va prové de la seua terra natal.

Al bar, varietat de truites, entrepans i esmorzars populars a preus molt assequibles.
Si algun client necessita del seu gènere i no pot acostar-se al mercat, també disposen d'un servei a domicili cridant al tel 699593531.
Els clients d'edats variades, el més jovens els comenten que cal zones d'aparcament properes al mercat.

Se'ns fa la boca aigua…

 

- PESCADERÍA MARGA

Marga amb 23 anys d'experiència, treballa per a Jiamao en la seua parada de peix.

Obrin tres dies a la setmana en aquest mercat: dimarts, dijous i dissabte. Els divendres a Torrent i a Alaquàs.

El seu peix fresc ho adquireix diàriament en MercaValència, molt variat, destaca calamars, salmó, sèpies, llucets, sardines, aladrocs, filet de bacallà.

Molt sol•licitat l'emperador i el mero entre els seus clients. Clients que acudeixen fidelment a la seua parada els dies que està i si no, ens comenta, ens busquen a Torrent sobretot.

Els preus molt assequibles, per a totes les butxaques, sobretot les més buides. La demanda dels seus productes enorme, la parada plena.

Qualitat a preu assequible, i sí en el mercat municipal.

 

- ESPECIAS Y CARAMELOS Mª CARMEN

Quasi 20 anys ha dedicat Mª Carmen a la seua parada d'espècies i caramels.

Quan va començar a vendre el pimentó de Vera, per exemple, no estava molt estesa la seua utilització en la cuina, era poc conegut, ara és un clàssic i una espècie molt apreciada pels veïns de Xirivella, ens diu.

La seua colorida parada està repleta d'espècies, caramels (de mel, llimó, eucaliptus, amb i sense sucre…i molts més) i productes de dietètica i herboristeria.

El seu producte estrela és el preparat d'espècies per a pollastre i carn que ella mateixa elabora, una delícia, amb una gran demanda entre els seus clients.

Clients fidels, que una vegada més ens confirmen, són en major nombre persones majors acostumades a venir a comprar al mercat des de sempre

Per què costarà tant a la gent jove entrar al mercat? També ens ho preguntem.

Els preus, són fàcilment comparables a altres establiments i de seguida comprovem que són més barats, comprem al pes (segons la quantitat que necessitem) i la qualitat és clarament superior.

En resum, millor i més barat…encara no ho heu comprovat?

 

MERCAT BARRI DE LA LLUM

Al Barri de la Llum, en l'encreuament dels carrers 25 d'abril, Andrés Segòvia i Anatoli Karpoff, comptem també amb un edifici fix que alberga el Mercat Municipal del barri.

© 2015 - Ajuntament de Xirivella - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball